Hem Lokaler Mat & Dryck Tjänster Huset Kontakt Logga in

Efterbehandling

Ni får aldrig en andra chans att göra ett första intryck.

​Det är kanske en gammal klyscha men uttrycket stämmer.

Ett professionellt inbundet dokument som lämnas över kan vara det första intryck mottagaren får av er. Vilket sätt ni valt att presentera ert dokument på (inbindningstyp, val av fram- och baksidan m.m.) påverkar statusen på dokumentet. Detta gäller både dokument som produceras för internt och externt bruk.

Laminering att plasta in eller laminera, innebär att du förädlar ditt material så att det blir både snyggare och dessutom mer tåligt. Det förhöjer färgerna, skyddar mot UV-ljus, och det skyddar mot fukt, smuts, olja, damm mm. Vanliga användningsområden för ficklaminat är broschyrer, instruktioner,bruksanvisningar, prislistor, telefonlistor, anslag, skyltar, varningstexter, menyer, recept, diplom, foton, bagagekort, visitkort, medlemskort, ID-kort.

Sadelhäftning av ert medlemsblad/informationsmaterial gör att häftet känns mer som en "tidning" och man slipper sidor som fladdrar och far. Om ni väljer en något högre kvalitet på pappret (tjockare och bestruket) så ökar ni känslan/utseendet ytterligare.

Fyrkantsrygg - får man en plan finish på broschyrer och foldrar. Ni slipper material som måste ligga i press eller skickas ut trots att det inte riktigt är färdigt. Med fyrkantsryggen blir era broschyrer, tidningar och dylikt mer professionella och dessutom enklare att kuvertera. Med fyrkantsryggen får du samma fina resultat som en limbunden bok och även möjlighet till bokryggstryck.

Papperstrim - Det är sista steget efter häftning och fyrkantsryggen. När man viker några ark papper så är det så att dom spretar i den yttre kanten och gör häftet svårt att bläddra i, och fult blir det också... Det vi då gör är att trimma (skär) bort överflödigt papper så det blir rent o snyggt ;)

Wirebindning är perfekt för utbildningsmaterial, manualer, produktbeskrivningar produktkataloger, prislistor mm. En wirebunden bok är lätt att bläddra i och den ger ett helt plant uppslag. Endera använder man våra transparenta fram- och baksidor eller så kan man enkelt ta fram egna med hjälp av en färgskrivare. Laminerar man sedan framsidan innan man binder in boken så får man ett mycket prydligt resultat. Wirebindning 10kr/st.

Sidan uppdaterad: 2012-01-23

Om ni finner uppgifter som inte är korrekta, meddela oss via denna länk

  

© Fontänen 2014    Online sedan 1996    Etablerat 1984    Västra vägen 32   582 28  Linköping    Telefon 013 - 10 17 19    Telefax 013 - 10 17 91
 
Fontänen är en ideell förening, med fokus på föreningslivet, därför tillkommer det ingen moms på våra priser som ni finner på sajten